вторник, 26 ноября 2013 г.

Щоденник революціонера. День третій або Як догналівці вчили людей акторської майстерності


Сьогодні, 26 листопада,  біля скульптури Матері Божої, що  знаходиться на Марійській площі, була організована антиєвропейська кампанія сектантами групи Догнала.  Реакція правоохоронних органів змусила кожного присутнього на місці подій львів’янина відчути повагу до працівників міліції та «беркуту».

Близько 17:00 надійшло повідомлення, що неподалік євромайдану відбувається несанкціонований мітинг проти  вступу України в Європейський Союз. Ведучі наголосили, що не мають нічого спільного із новим угрупуванням у центрі міста.  Позиція «догналівців»  базувалась на тому, що скандально відома ювенальна юстиція та нове законодавство зруйнують український народ як націю із середини.
Серед активістів можна було помітити лише старших жінок (років 50-60), монахинь і «отця»,  які із затьмареними поглядами, немов молитву,  повторювали  провокаційні гасла з піснями. Біля протестуючих  відразу ж зібралися працівники міліції, що з поважним виглядом перемовлялись по раціях, досить спокійно ходили площею  та охоче співпрацювали з натовпом невдоволених, але зацікавлених  перехожих.
Хвилина за хвилиною терпець  вривався.  Приблизно чотири людини звернулося  до міліціонерів  із проханнями «зупинити цих колунів»  і  запитаннями про дозвіл на зібрання.  Правоохоронці  ж у свою чергу чекали наказу «згори».

 І ось наступив цей момент, коли українці довели своє право називатися європейською нацією. Замість того, щоб  влаштовувати бійку, як це відбувалося зазвичай,  прихильники євроінтеграції розпочали співати «Червону руту» та «Гімн України»,  п’ятеро людей прорвалося у кільце догналівців і урочисто виголосили  молитву.  Здивувало мене і те, що серед , так званих, співаків  можна було помітити також  тих  радикально налаштованих хлопців у масках, про яких я вчора писала. Що за раптова стриманість? Невже ідеї справді згуртовують?  Проте не це важливо.  Головної мети досягнули – мирне протистояння відбулося.
За півгодини на місце подій прибуло півсотні «беркутівців» та власними зусиллями (без жодного втручання з боку публіки)  затримало  12 монахинь з «батюшкою», бабці вміло розтанули у натовпі.  За офіційними даними заарештованих відвезли до Галицького райвідділу.

  Також, сталася і очікувана  провокація. Розуміючи, що вивести «глядачів» із себе монахиням не вдалося, одна з них впала на холодну бруківку, пояснюючи це ударом по голові.  За дві хвилини карета швидкої допомоги заледве затягнула постраждалу в автомобіль.  Її «сестри»  у кількості 8 осіб намагалися сісти у «швидку», але  медичні працівники вдало від них відбилися.
Щодо діагнозу, то не було зафіксовано ніяких побоїв. У жінки піднявся тиск, та й по всьому. 
Проте неприємне відчуття залишив той момент, коли міліціонер збирав підписи понятих.
 Люди охоче підтримували розмову, але відмовлялися свідчити.

«Покарають!»

«Звільнять!»

Наша майбутнє залежить від нас. Не варто мовчати. Сьогодні ми боремося, а завтра живемо не просто як нормальні люди, а і як відповідальні громадяни.    



Комментариев нет:

Отправить комментарий